Vilket bokningssystem är bäst? Är Boka gratis? Hur skapar man ett bokningssystem?

Här finner du vanliga frågor och svar gällandes Boka och vårt bokningssystem. Hittar du inte din fundering, eller önskar att hellre tala med någon på Boka, tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig!


Boka är marknadens bästa bokningstjänst online. Boka gör bokningen easy peasy. Med boka kan dina kunder boka tjänster, hyra saker eller köpa biljetter till event och kurser. 
 
Boka driver också marknadsplatsen boka.se som är den snabbast växande i sitt slag i landet. Här kan företag och organisationer som vill synas lite extra men inte vara ett i mängden sälja mer få extra marknadsföring. 

Du som använder Boka använder Sveriges bredaste bokningstjänst online. Boka har mest funktionalitet och den vassaste kalendern samtidigt som det är enkelt och lättanvänt. Med Boka kan kunderna bland annat boka tjänster och lokaler, hyra saker eller köpa biljetter till event. Boka fungerar inte bara för det lilla ensamföretaget utan också för stora koncerner och kedjor. Det som kännetecknar alla kunder hos Boka är att de vill bygga sitt eget, inte någon annans varumärke. Boka har också väldigt nöjda kunder. De ger till exempel vår support 4,9 av 5 stjärnor i betyg.

Bokas skalbara modell gör att vi kan hålla mycket konkurrenskraftiga priser. Är du intresserad av Boka Ready så finns alla våra priser i prislistan. Är du intresserad av Boka Enterprise får du ett pris genom att ta kontakt med oss. Vi på Boka gillar er som engagerar sig i ideell verksamhet och vi vill hjälpa er. Om du gör det och din ideella förening eller organisation behöver ett bokningssystem så fixar vi det. Ring oss så får ni en rejäl rabatt.

Du kan komma igång direkt på egen hand genom att skapa ett bokningssystem här: Länk
Annars kan vi hjälpa dig i gång genom att du bokar en starthjälp.
För Boka Enterprise kunder fixar vi det åt er.

Alla våra kunder får gratis support och de verkar gilla det. De brukar ge oss höga betyg i sina kundrecensioner. Vi hjälper dig alltså om det uppstår frågetecken. Ring oss eller ta kontakt via mejl eller vår chat.

I ett kalendersystem bokar användarna direkt i kalendern vilket är mer fritt. Det fungerar ungefär som i din Outlookkalender eller i din smartphone. I ett tjänstesystem bokar användare olika tjänster eller hyr saker. Varje sådan tjänst eller sak, en så kallad artikel, tar en viss angiven tid och bokningen är därmed mer styrd. I tjänstesystemet bokar användaren på din företagssida eller din hemsida, inte direkt i kalendern.

Ja självklart kan du det och det finns flera sätt att lägga in bokningssystemet på din hemsida. Enklast är att låta dina kunder boka på din företagssida på boka.se som du länkar till från din hemsida. Ett annat alternativ är att fälla in bokningsfunktionen på din hemsida med vår lilla widget. Eller så använder du vår stora widget om du har större krav på en sömlös kundupplevelse. Du väljer själv för det är dina kunder, ditt varumärke och din verksamhet. 

Vi på Boka gillar er som jobbar ideellt och vi vill hjälpa till. Behöver ni ett bokningssystem för er ideella förening eller organisation så hör av er. Vi fixar det och ni får alltid en rejäl rabatt.

Ja visst kan du det. Du kan lösenordskydda ditt bokningssystem genom en enkel inställning i vårt admingränssnitt. Då kan bara de med rätt lösenord boka.

Ja, vill du ta betalt av kunden i samband med bokningstillfället så är det inga problem. Det sker via vårt systerbolag Ping Payments och deras betaltjänst som är fullt integrerad med Boka. Betaltjänsten kräver en separat ansökan.

Till ansökan

Du har full tillgång till kundregistret. Dina kunder är dina kunder och inte våra eller någon annans. 

Boka har mycket avancerade bokningsregler och de täcker de flesta tillämpningar och behov. Vill du exempelvis styra hur många bokningar en kund kan göra, när en kund kan boka eller när en kund kan avboka är det inga problem. Du styr dina regler själv enkelt direkt i systemet! 

Du kan test boka fritt i 30 dagar. Därefter måste du bestämma dig och vill du fortsätta använda våra tjänster så börjar vi ta betalt då.

Ja det är inga problem. Bedriver du verksamhet på flera adresser så brukar Boka Enterprise vara det bästa alternativet.

Läs om Enterprise 

Börja med att bestämma vilken typ av tjänst du behöver. Räcker det med Boka Ready? Behöver du några tilläggstjänster eller behöver du Boka Enterprise? När du bestämt det sätter du upp systemet och drar igång. Vi hjälper dig om du vill. Har du befintliga kunder i ett annat bokningssystem och vill flytta över dessa till Boka så ber du dem om en fil med all kunddata och så importerar vi den åt dig. Kom ihåg att dina kunder alltid skall vara dina.

Läs om Boka Ready
Läs om Boka Enterprise

Ja det finns ett inbyggt journalsystem i Boka. Det motsvarar Socialstyrelsens krav och är anpassat för enklare journalföring av sekretessbelagd kundinformation. Journalen är fullt tillräcklig för de flesta former av tjänster där sådan krävs men är inte anpassad för avancerad sjukvård. 

Ja inga problem. Med Boka får du ett kraftfullt verktyg för att sammanställa rapporter och statistik för dina bokningar. Till exempel för bokföring, planering eller verksamhetsutveckling. Verktyget är grafiskt och lättanvänt och du kan enkelt exportera data till Excel för vidare analys. 

Sedan 2017 måste du som är verksam inom kropps- och skönhetsvård, fordons- och däckservice, tvätteri, bygg och flera andra branscher enligt lag skyldig att föra personalliggare. En sådan finns inbyggd och valbar i vårt system. Den aktiveras per kalender inne i bokningssystemet. 
Personalliggaren går också utmärkt att använda för vanlig tidsrapportering, dvs. in- och utstämpling av personal vid arbetstidens start och slut.

Behöver man ett bokningssystem där kunderna kan boka direkt online så anser de flesta som gjort en utvärdering att Boka är det system med den bredaste och mest avancerade funktionaliteten. Med Boka kan dina kunder boka tjänster, köpa biljetter eller hyra saker i samma system. Det är också mest lättanvänt med ett intuitivt och enkelt användargränssnitt. Boka vänder sig inte bara till det lilla företaget utan erbjuder dessutom unik funktionalitet för kunder med verksamhet på flera platser, tex kedjor eller större bolag. En annan fördel som många uppskattar är att Boka underlättar för kunder som vill bygga sitt eget varumärke, inte någon annans. Med Boka kan man till exempel välja hur man vill erbjuda bokningsfunktionsfunktionen och därmed kan man påverka kundupplevelsen. Det är dessutom enkelt att komma igång. Det tar några få klick och sedan är man bokningsbar med Boka Ready. Behöver man hjälp så finns Sveriges kanske bästa support där. En annan skillnad mot många andra bokningssystem är att Boka respekterar dina kunder. De är dina, inte Bokas eller någon annans. 

Med Boka är det enkelt att komma i gång. Antingen drar du i gång direkt på egen hand genom att skapa ett bokningssystem här.
Annars kan vi hjälpa dig i gång genom att du bokar en starthjälp.

Om du behöver ett bokningssystem så att dina kunder kan boka direkt online så är det enkelt med Boka. Antingen drar du i gång direkt på egen hand genom att skapa ett bokningssystem här.
Annars kan vi hjälpa dig i gång genom att du bokar en starthjälp.

Nio av tio tjänsteleveranteleverantörer får nya kunder i första hand på grund av rekommendationer från befintliga kunder, synlighet på Google och närvaro i sociala medier. Endast en av tio får det via en marknadsplats, vilket många felaktigt tror är den viktigaste källan för nya kunder. Fler tips från oss hur du ökar din synlighet på nätet och får fler kunder

Några funderingar? Hör av dig till oss!

Vill du veta mer om Boka eller hur våra bokningssystem kan användas i din verksamhet? Kontakta oss, vi älskar att prata med våra kunder!

Du kan även ringa oss på 010-10 10 920